Başkanımızın Mesajı

Başkanımız Bilal Yalçıner'e Dair...

Başkanımızın Mesajı:

Bugüne kadar Refleksoloji̇ alanında olduğunu iddia eden ama bu işi yapmayan,eğitimsiz, aşağılık kompleksi olan kişilerle uğraşırken, şimdide Ünvanlarını kullanarak insanları sömürme yoluna giden kişilerle mücadele ediyoruz.Sayfamıza bilgi alması amacıyla eklediğimiz Kişiler Özellikle Hocamızın 22 yıllık şahsi ve mesleki bilgilerini,11 yıl önce kurduğu merkezinive Dernek çalışmalarını bire bir taklit ederek insanları mağdur ediyorlar..

1-Refleksoloji̇ eğitimini kendileri almayan insanlar (Profesör,Doçent veDoktor bile olsa)bunun eğitimini veremezler.Yaptığımız araştırmalarda Hocamız haricinde sadece 1-2 kişi bu alanda eğitim almış ve çalışmalarını sürdürmektedirler. Rakip kuruluşlar olmamıza rağmen Gelişim adına onları destekliyoruz.!

2-Sayfadaki bazı şarlatanların ünvanlarına kanmayınız..Sağlıklı yaşam adı altında bizim alanımızla alakalı verilen eğitimler Sadece Ayak Masajı kursudur.Onunda rahatlatmaktan başka bir faydası yoktur.Rahatlama vetedaviye destek aynı şeyler değildir.Ayrıca Türkiyede farklı meslek alanlarında çalışan kişilere,Sağlıklı Yaşam merkezleri kurmak vaadiyle şube açtırmak ahlaki ve bu kadar kolay değildir..Ağır Kanuni müeyyideleri vardır!

3-Geçen sene MEB onaylı Refleksoloji̇ belgesi veren bazı kurumlar ile bunların arasında bir fark yoktur..Yaptığımız araştırmalarda MEB onaylı belge verdiğini iddia eden kuruluşun MEB dosyalarına ulaşmış,çarpıtılan gerçekleri görmüş durumdayız.İsteyenlere yollayabiliriz.!

4-Özellikle FTR öğrencileri,Alternatif tıp çalışanları ve bu alana gönül verenleri (hastalara yardımcı olmak adına) açtığımız eğitimlerde yetiştiriyoruz.Sizleri eğitimlerimize özellikle bekliyoruz.Fakat eğitimlerimize gelemeyenler bu umut tacirlerince alanı bilmeden eğitimini verme iddiası vehadsizliğine kapılabiliyor. Bunun sonunda
A-Eğitim alan insanlar (maalesef) doğruyu ve yanlışı ayıracak durumda olmadığı için hastaya Ne yaptığının farkına bile varamayacak..
B-Seans alan hasta ve hasta yakını ise yapılanın doğru olduğunu düşünerek güvenle devam edecekler..
C-Başarısız olması durumunda da olan güzelim Refleksoloji alanına olacak..
Bizler Bilal Yalçıner Hocamız önderliğinde bu alana zarar verilmesine hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz..

Sizlerde lütfen bu kişi ve kurumlara itibar etmeyiniz…

Saygılarımla.

Başkanımız Hakkında:

• 2010 yılında bu yana Refleksoloji İhtisas Ve Uygulama Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini (3. dönem) sürdürmektedir.
  • 2012 – 2014 Yılları arasında T.C. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Geleneksel – Tamamlayıcı Tıp Dairesi Başkanlığı’nın, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Mevzuat Çalışmaları konulu Çalıştaylarına davet edilmiş; Refleksolojinin Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliğine girmesine katkıda bulunmuştur.
  • 2014-2017 yılları arasında T.C. İstanbul Arel Üniversitesi Fizyoterapi M.Y.Okulunda Öğr.Görevlisi olarak ders vermiştir.
  • 2015 Yılında USA California Universty’de Natural Health Treatments de(ABD)Phd -Doktora Eğitimi almış,Tez çalışmasını”Refleksolojinin HRV Üzerine etkileri”adlı çalışmasıyla yapmıştır.
  • 2012 Yılında National Sofia S.Academy’de(BLG)Yüksek Lisans yapmış; Bitirme Tezi çalışmasını Rekreasyon Terapisi alanındaki çalışması ile yapmıştır.
  • 2008 yılında Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi,Rekreasyon Eğitimi Bölümünden Rekreasyon Terapisi Uzmanı olarak mezun olmuştur. * Türkiye ve Avrupa’nın ilk ve tek Sadece Refleksoloji Terapisi yapan merkezin kurucusudur.(2009 )
  • 2009 Yılında Refleksoloji Terapisi eğitimi için yurt dışına gitmiş ( Londra / İngiltere ) katıldığı 2 kursu dereceyle bitirmiştir.
  • 2010 Yılında yine yurt dışı eğitimlerine devam etmiş (Paris / Fransa) katıldığı Refleksoloji Terapisi ve Chineese Reflexology eğitimlerinden takdir alarak yurda dönmüştür.
  • 2011 Yılında Refleksoloji Terapi eğitimi için yurt dışına çıkmış (New york-New Jersey ve Florida/Amerika Birleşik Devletleri) eğitimlerini başarıyla tamamlamıştır.
  • 2012 Yılında Zhong Ankang Lumbar Vertabralis Hospital’de ( Pekin / Çin ) Refleksoloji Terapisi eğitimini başarıyla tamamlamıştır.
  • 2013 Yılında Tiltan College Of Complementry Medicine’de (Tel aviv / İsrail) Refleksoloji Terapisi eğitimini dereceyle tamamlamıştır.
  • International Instutie Of Reflexology, Laura Norman Reflexology, Central London College Of Reflexology, London City Lit Reflexology Training Center, Paris La Reflexologıe 16, Zhong Ankang Lumbar Vertabralis Hospital Reflexology,Tiltan College Of Complementry Medicine onaylı Refleksoloji Terapisi Uzmanıdır.
  • 2006 Yılında Türkiye’de ilk defa Bozukluk-Özürlülük ve Engellilik alanlarında ücretsiz olarak Engel ve Yaşam Kursu’nu açmış; kurs mezunları Özel Eğitim alanında çalışma imkânı bulmuşlardır.
  • 2011 Yılında Türkiye’de İlk defa Özel Eğitimli Bireye Yaklaşım Programını yazarak bu programın bütün Türkiye’de okutulmasına katkıda bulunmuştur.
  • 2014 Yılında Türkiye’de İlk defa Bir Üniversitede ”Özel Eğitimde Terapi ve Uygulamalar Dersi” yazarak bu programın bütün Türkiye’de okutulmasına katkıda bulunmuştur.
  • Refleksoloji Terapisi alanında yayınlanmış
    1-Dünden bugüne Refleksoloji Terapisi Uygulamaları
    2-Batı-Klinik Refleksoloji
    3-Yaşlılıkta Refleksoloji Uygulamaları
    4-Hamilelikte Refleksoloji Uygulamaları isimli 4 adet kitabı bulunmaktadır.
  • 2012 Yılında Ankara Turgut Özal Ünv.Tıp Fakültesi & Refleksakademi Refleksoloji Merkezi ve Refleksoloji İhtisas ve Uygulama Derneği iş birliğiyle, Türkiye ve Dünyada ilk defa ”Refleksoloji’nin Kalp Hızı Değişkenliği Üzerine Etkileri” isimli bilimsel çalışmayı yaptık. Yapılan literatür ve bilimsel veri destekli çalışmalarda, bu çalışmanın daha önce uygulanmamış olup yapılan bilimsel çalışma sonucunda”Kalp Hızının Refleksoloji Terapi ile değişkenlik gösterdiği kanıtlanarak ”Yurt içi ve Yurt dışı Hakemli dergilere yollanmış,”Clinical İntevegestive Medicine” de yayınlanmıştır.